Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07007

De hemeltergers

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Barnett-Gramckow, Kacy

Christelijke roman

Saskia Schouten

29-05-2007

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De eerste wereld deel 2.

Na de zondvloed zijn er al heel wat nakomelingen van Noach bij gekomen. In het begin van het boek is het even zoeken wie bij wie hoort, omdat er direct al veel verschillende personen in voorkomen. Het is handig om de geslachtslijnen die keurig achter in het boek staan te raadplegen; dan blijft het boek aantrekkelijk.

Uit het nageslacht van Cham staat Nimrod op, een gewelddadig man die zichzelf koning maakt. Zijn volgelingen noemen hem Hemeldrager of Grote Koning. Hij heeft een grote stad gebouwd en maakte een begin met de toren van Babel. Op slinkse wijze laat hij Keren, kleindochter van Sem en Sara, haar trotse zus, naar zijn stad brengen en onderwerpt hen aan zijn gezag. Sara wordt zijn vrouw en geniet van de eer die ze krijgt. Keren daarentegen, blijft de Allerhoogste trouw en wekt daarmee de woede van Nimrod op. Hoewel hij haar regelmatig bedreigt, doodt hij haar niet, wat wel met één van haar bedienden gebeurt. Ondanks nog meer verschrikkingen die Keren ondergaat, blijft ze God trouw. Dan wordt er een complot tegen haar gesmeed...

Ik geef dit boek vijf sterren, want op een interessante manier wordt beschreven hoe het er in die tijd toegegaan zou kunnen zijn.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.