Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07006

Huis van de wind

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mastebroek, Remmelt

Christelijk spannend boek

Kees van Baardewijk

15-05-2007

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De krant berichtte begin 2006 dat Italiaanse ouders hun gehandicapte dochter jaren, jarenlang uit schaamte in een kamer opgesloten hielden. Het moet een vreselijk leven geweest zijn.

Remmelt Mastebroek mengde fictie en werkelijkheid en schreef het schokkende boek "Huis van de wind". Ondanks het naargeestige gegeven is dit fijnzinnig en poëtisch geschreven boek indrukwekkend. Letterlijk: het maakt diepe indruk op de lezer zo dat je verder moet lezen en dat de ontroerende gebeurtenissen samen met de sfeer je lang bijblijven.

Het meisje, maar ook de moeder, die tot medeplichtigheid gedwongen was, hebben beide zeer geleden onder het brute gedrag van de vader. Gelukkig komt voor hen een beter leven in het vizier.

Een boek dat je niet gauw vergeet. Jammer dat het hier en daar wat slordig geschreven is; bijv. op pagina 105: "Het leek alsof er een leger mijnwerkers....aan het werk waren". Dat soort dingen.

Het boek is een uitgave van Novapres die opvallend veel uitstekende boeken uitgeeft. Kijk ook op www.novapres.nl. Hier lees je nog meer meningen over dit boek.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Huis van de wind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.