Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17059

De broosheid van het leven

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Beek, Ina van der

Christelijke roman

Saskia Schouten

25-05-2017

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Frank is al tien jaar weduwnaar als hij met Lidy trouwt. Zijn tienjarig dochtertje Sara is ook blij met ‘mama’ Lidy, zoals ze haar noemt. Maar zo blijft ze haar niet lang noemen want haar oma, de moeder van Sara’s moeder, vertelt allerlei lelijke dingen over Lidy tegen Sara.

Ze vindt dat Frank nooit haar dochter had mogen vervangen door een andere vrouw. Ze wil er niet heen en weert Lidy af als ze bij haar aan de deur komt. Sara komt er heel vaak en twijfelt wel eens aan de woorden van haar oma. Maar misschien heeft ze toch wel gelijk.

Als Lidy zwanger is, maakt oma Sara wijs dat Lidy het kind boven Sara zal stellen omdat het haar eigen kind is en Sara maar een stiefdochter. Toch vindt Sara het heel leuk dat er een baby komt.

Als ze gaat puberen, gedraagt ze zich vreselijk tegen Lidy. Als zij er met Frank over praat, maakt hij zich er gemakkelijk van af door te zeggen dat het aan de puberteit ligt. Dan gebeurt er iets met Sara, waardoor ze anders tegen haar oma en Lidy aan gaat kijken.

Een boeiend boek waarin de gevoelens van Lidy als stiefmoeder realistisch worden weergegeven. Ook de bittere gedachten van de oma, worden goed beschreven. Minder realistisch vind ik het dat als blijkt dat Sara geld steelt uit Lidy’s portemonnee en Lidy de portemonnee niet voor Sara verstopt, zodat ze door kan gaan met geld wegnemen.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.