Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202272

Bruidsjurk op zolder

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Janny den Besten

Roman

Saskia Schouten

09-08-2021

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Pam en Jack zijn al sinds de middelbare school een stel. Ze doen leuke en sportieve dingen met elkaar. Ze zijn druk bezig met de voorbereidingen voor hun bruiloft die in de meivakantie zal plaatsvinden. Het uitzoeken van een bruidsjurk is een feest op zich en elke morgen geniet Pam ervan als ze de jurk aan de kast ziet hangen.

Dan gebeurt het ongelooflijke: Jack verbreekt de relatie. Hij belooft alles af te zeggen en laat Pam vol vragen, boosheid en verdriet zitten. Haar wereld is ingestort. Waarom laat God dit toe?

Omdat de huwelijksreis naar Egypte niet doorgaat, boekt Pam een reis naar Marokko. Het is een reis voor alle leeftijden maar Pam blijkt de jongste te zijn. De anderen zijn allemaal vijftig-plus. Behalve de reisleider, hoewel hij veertig lijkt, is hij achtentwintig. Aanvankelijk baalt Pam ervan dat ze met een – in haar ogen - groep bejaarden op reis is, maar gaandeweg vindt ze aansluiting bij verschillende mensen.

Behalve dat ze het uiteindelijk een mooie vakantie vindt, ontdekt Pam dat er toch wel het een en ander aan de relatie van Jack en haar ontbrak.

Net als de andere boeken van Janny den Besten, leest dit boek als een trein. Ze kan zich heel goed inleven in de personages en de diepgang ontbreekt niet. Jammer dat de term ‘gestoorde bejaarden’ in de gedachten van Pam opkomt. Hoewel het begrijpelijk is dat iemand van haar leeftijd dat denkt, had een andere term gebruikt kunnen worden bv. saaie bejaarden. Gestoord vind ik kwetsend.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.