Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17009

Breng me thuis

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Ridder, Gabi de

Christelijke roman

Frea Kroese

31-01-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Deze familieroman begint met een actie waardoor het leven van de hoofdpersoon Linda Boshoven radicaal verandert: zij stuurt een brief naar de ouders van de vader van haar dochtertje, die zij nooit heeft ontmoet. Linda is tot dit besluit gekomen omdat ze hoopt dat deze mensen haar dochtertje Ellie zullen erkennen als kleindochter en omdat ze Ellie haar grootouders gunt. Dit ontketent een reeks van gebeurtenissen. Hugo van Heijningen is een man, die een groot bedrijf heeft opgebouwd en niets zal hem in de weg staan om het belang van zijn bedrijf voorop te zetten. Marleen van Heijningen rouwt nog steeds om de dood van haar zoon Fabian. Fabian was Linda’s vriend en is de vader van Ellie. Christiaan van Heijningen is de tweelingbroer van Fabian. Hij besluit om zijn ouders en het bedrijf te beschermen tegen alle negatieve sociale en zakelijke bedreigingen en zij komen overeen dat hij als eerste naar Linda zal toegaan en om een DNA-test zal vragen. Tijdens de ongemakkelijke periode die volgt in de levens van de hoofdpersonen, ontstaat er een band tussen Linda en Christiaan. Een band die steeds sterker wordt.

De moord op Fabian is nooit opgehelderd. De dader volgt de ontwikkelingen tussen Linda en de familie Van Heijningen met argusogen en denkt daar op een bepaald moment een slaatje uit te slaan. Hoewel de familie Van Heijningen zich altijd sociaal correct gedraagt, zijn er veel emoties onder de oppervlakte aanwezig. Emoties die wortels hebben in het verleden en emoties die groeien in het heden.

Na de uitslag van de DNA-test wil de familie omgang met Ellie en tegelijkertijd Linda testen op haar betrouwbaarheid en oprechtheid. Dat wordt voor Linda een periode waarin ze steeds opnieuw haar vertrouwen op God moet vernieuwen en tegelijkertijd haar eigen rouwproces onder ogen moet zien. Ze heeft een krachtige wil om al het goede te doen dat mogelijk is voor de toekomst van haar dochter. Door elke dag met Linda om te gaan, groeien Christiaans waardering en bewondering voor haar keuzes. Intussen gaat ook hij door een periode van bewustwording over zijn eigen rol in de familie. Voordat Christiaan zijn bewondering en liefde voor haar kan uitspreken, worden Linda en haar dochter vermist. Dan blijkt of de familie de toets van de echte liefde kan doorstaan.

Voor een debuut vind ik het knap dat de schrijfster een prachtige combinatie van familieroman en milde thriller heeft kunnen maken. Het is mooi, ontroerend en ook spannend. De gelijkenis van de wachtende vader is knap in het verhaal verweven en heeft een duidelijke functie om het hart van de lezer op een natuurlijke manier te kunnen raken. Er zit ook iets in van de prins en het arme meisje en dat maakt het natuurlijk tijdloos prachtig.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 2 Average: 4.5]

 

Like en deel deze recensie:3 Reacties op: Breng me thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.