Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13005

Bitter avontuur

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Zee, Renate van der

Waargebeurd verhalen

Saskia Schouten

16-01-2013

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit boek bevat de schokkende verhalen van slachtoffers van moderne slavernij.

Narindra uit Madagaskar wil geld voor haar studie verdienen. Ze krijgt de kans om in Nederland als au pair te werken. Ze wordt zwaar onderbetaald en werkt 65 uur per week. Agnieska uit Polen gaat een paar weken werken in Duitsland bij een aardbeienkwekerij. Dit betaalt goed en als ze hoort dat ze voor drie maanden naar Nederland kan om champignons te plukken, grijpt ze die kans. Ze komt in erbarmelijke omstandigheden terecht. Samen met andere Poolse vrouwen wordt ze uitgebuit. Uiteindelijk lukt het haar om te ontsnappen en via een uitzendbureau normaal werk te krijgen. Het meest schokkende verhaal is dat van Stella uit Oeganda. Een Engelsman belooft haar dat ze haar wens om stewardess te worden, waar kan maken. Ze mag bij hem via de computer een cursus volgen en dan gaat ze met hem mee naar Engeland. Dat is wat hij haar wijsgemaakt heeft. Ze komt -illegaal- in een Amsterdams bordeel terecht.

Dit boek zou iedere Nederlander moeten lezen om zich ervan bewust te worden welke gruwelijkheden er plaatsvinden in dit land. Ik heb een beter inzicht gekregen in enkele levens van illegale buitenlanders. Stella werd met een vals paspoort Nederland binnengesmokkeld en kon geen kant op toen ze er achter kwam dat ze hier illegaal was en niet naar de politie durfde uit angst om opgepakt te worden. Narindra werd voor een prostituee aangezien omdat men niet kon geloven dat buitenlanders het land in worden gesmokkeld als au pair.

In het nawoord schrijft de auteur dat veel Nederlanders wel weten dat er gedwongen prostitutie bestaat maar dat er buiten de seksindustrie ook moderne slavernij bestaat, daarvan zijn weinig mensen op de hoogte.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.