Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13004

Illusie

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Peretti, Frank

SF-roman

Cora van Dijk

12-01-2013

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dane en Mandy, een bekend illusionistenpaar, raakt betrokken bij een ongeluk. Mandy overlijdt in het ziekenhuis. Totaal verslagen gaat Dane naar huis met zijn verdriet en herinneringen.

In het ziekenhuis wordt een meisje behandeld dat zomaar plots is opgedoken en niet goed weet waar ze is. Maar op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis lijkt ze ook niet op haar plaats en ze loopt dan ook weg en komt op straat, waar ze Dane ontmoet. Samen met Dane neemt ze een paar goocheltrucs door en daarna probeert ze op straat met goochelen wat geld te verdienen.

Het meisje wordt opgemerkt door een aantal mensen. Zo komt ze tot goochelwerk in een café. Maar ook lijken er diverse onduidelijke personen achter haar aan te zitten. Om aan deze mensen te ontsnappen komt ze bij Dane in huis terecht. Vanaf dat moment staat heel de wereld op zijn kop.

Het is al weer enige tijd geleden dat ik iets van Peretti las; altijd was ik zeer geboeid door zijn werk. Deze sf-roman is helaas wat minder van kwaliteit. Ook het nawoord waarin de auteur zijn motieven en schrijven uitlegt, deed me niet van gedachten veranderen. Ja, de schrijftechniek is prima, maar sommige passages zijn gewoon te langdradig, de 528 bladzijden hadden er gerust 300 kunnen zijn. Ook vind ik de keuze voor illusionisten wat eenvoudig. De uitdaging was veel groter en spannender geweest wanneer de hoofdpersonen andere beroepen hadden gehad.

Een sf-roman is niet goed geslaagd wanneer je je niet kunt verplaatsen en wordt meegevoerd door de verzonnen buitenwerkelijke gebeurtenissen. De schrijver heeft te veel woorden nodig om de tijdlijnen en hun werking te verklaren. Dat remt het verhaal. Kortom: goed te lezen boek, maar van Peretti had ik meer verwacht.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.