Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

10054

Babylon

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Lahaye, Tim en Dinallo, Greg

Christelijke roman

Cora van Dijk

16-12-2010

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Babylon serie deel 1.

Hoofdpersoon Michael Murphy is professor in Bijbelse archeologie en geeft les op de universiteit. Maar daarnaast is hij zelf graag bezig met archeologische vondsten die met de Bijbel te maken hebben. Hij hoopt nog eens een vondst te doen waarmee de waarheid van de Bijbel bewezen wordt.

Door een geheimzinnige man, Methusalem, komt hij terecht in een gevaarlijk avontuur, op zoek naar de gouden slang uit de Bijbel. Maar hij blijkt niet de enige te zijn die dit voorwerp, dat uit drie uit elkaar gehaalde delen bestaat, wil vinden. De Zeven, een genootschap dat het oude Babylon wil laten herrijzen, is ook op zoek en hun paden kruisen elkaar verschillende malen. Zelfs zo dat het leven van Michael gevaar loopt.

Het boek is een thriller. Dat blijkt vooral uit de spannende delen, die hier en daar te fantastisch zijn om waarheid te kunnen zijn. Maar de schrijfstijl is heel goed en het boek leest prettig. Ook wordt aandacht besteed aan het feit dat lang niet iedereen blij is met een christen. Michael heeft het niet makkelijk op zijn werk en ook daar zijn mensen die hem tegenwerken. Dit komt wel heel reëel over. Twijfelachtig vind ik persoonlijk het feit dat Michael de Bijbel wil bewijzen tegenover niet-christenen in de hoop dat ze dan gaan geloven. Dat lijkt in tegenspraak met de woorden uit de Bijbel zelf, waarin juist het geloven zonder bewijs naar voren komt: 'Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien' (Hebr. 11: 1).

Naast schrijver is Tim LaHaye predikant in Amerika in een evangelische kerk.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.