Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

10053

God speelt geen enkele rol in mijn leven

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kamp, Wilkin van de

Geloofsopbouw

Cora van Dijk

19-11-2010

4.5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Vele christenen geven God een rol in hun leven. Daarbij proberen ze zelf de controle over hun leven te bewaren. In dit boek is het hoofdthema dat deze houding een verkeerde is. Niet God moet een rol spelen in ons leven, maar wij moeten een rol spelen voor God. Hij is de regisseur en we moeten leren Zijn stem te verstaan en te gehoorzamen. Dat is de rol die wij mogen spelen. Zijn wij bereid de regie uit handen te geven? Willen wij God gehoorzamen? Kunnen wij Zijn stem verstaan? Hoe kun je zijn plan met je leven ontdekken? Is alles voorbeschikt? Allemaal vragen die aan bod komen in dit interessante boek.

Het boek bestaat uit afwisselend twee soorten hoofdstukken: het persoonlijke verhaal van Van de Kamp en zijn familie en daarnaast hoofdstukken ter opbouw van het geloof en de relatie die je hebt met God zelf.

Het familieverhaal is ontroerend en gaat vooral over de zoon die Wilkin en Aukje hebben geadopteerd: Carlos. In hun leven komt steeds het geboorteland van Carlos weer voorbij (Peru). Dit gaat een belangrijke rol spelen in het leven van het gezin. Zij leren Gods stem te verstaan en te gehoorzamen. Er gebeuren wonderen!

De overige hoofdstukken zijn heel opbouwend. Geschreven in een stijl die goed te volgen is voor iedereen. Al lezend ga je merken dat de plaats van God in het leven van een christen veel groter is dan wij mensen denken. Al biddend (er staan voorbeeldgebeden in het boek) mag je gaan ervaren dat het zelfs bevrijdend werkt als je goed naar God leert luisteren. Hij kent je immers het beste en weet wat goed voor je is. Hij heeft een plan met je leven. Er zijn ook vragen opgenomen in het boek die je persoonlijk of in een groep kunt bespreken.

Dit boek bevat een reële voorstelling van het leven van een christen met God. Het is vlot geschreven, met goede bijlagen, zoals de gebeden bij de hoofdstukken en de vragen die je tot denken aanzetten. Achterin is ook een temperamententest opgenomen waarbij je enigszins je voornaamste temperament kunt leren zien. En voor elk mens heeft God een plan! Aanvaard je de consequenties van dat plan voor je leven, dan krijg je een prachtige relatie met God.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.