Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13026

Zwarte bladzij

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Macias, Kathi

Christelijke roman

Saskia Schouten

23-04-2013

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Chioma's ouders zijn omgekomen in de strijd tegen de apartheid. Zij is met haar broer gaan werken bij een blanke boer die goed is voor zijn personeel maar verder weinig van hen afweet. Dan wordt haar broer slachtoffer van zinloos geweld. Chioma besluit om geen blanke meer te vertrouwen maar ze kan niet voorkomen dat ze verliefd wordt op Andrew, de zoon van haar baas. Voordat het tot een relatie komt “die overigens onmogelijk zou zijn“ wordt Andrew vermoord. Chioma sluit zich aan bij een groep die tegen de apartheid strijdt.

De tweede verhaallijn gaat over Anana, de vrouw van de boer. Ze treurt over de dood van haar zoon. Haar dochter is jaren eerder overleden en ze vraagt zich af wat nu de zin nog is van haar leven. Behalve in de Bijbel leest ze ook in het dagboekje van de vader van Chioma. Het meisje droeg het boekje bij zich maar is het vlak voor haar vertrek verloren. Het boekje speelt een grote rol in de verandering van denken die in Anana plaatsvindt... Anana's zus Emma komt uit Amerika over en bezoekt een zendingsechtpaar dat een eind verderop woont. Tijdens het verblijf van Emma bij de zendelingen vinden daar dramatische en wonderlijke gebeurtenissen plaats...

Dit boek beschrijft de rauwe werkelijkheid van de apartheid in Zuid-Afrika. Het verhaal speelt zich af in 1989; ik had niet gedacht dat in dat recente verleden de apartheid nog zo erg was. De auteur weet de werkelijkheid boeiend weer te geven; ik kon niet stoppen met lezen. Jammer dat de oorspronkelijke titel 'No greater love' niet in het Nederlands vertaald is, het geeft precies de inhoud weer.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.