Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13027

Zilverroof in Zadar

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Wiersema. Bert

Jeugdboek

Frea Kroese

26-04-2013

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Zilverroof in Zadar is een heerlijk avonturenboek voor tieners. Prettig en vlot geschreven. Steven en Kirsten Simons zijn de kinderen van Ton en Esther Simons. Ton is fotograaf. Hij krijgt een bijzondere opdracht om een zilver- en goudschat te fotograferen. Hij neemt zijn gezin mee om hem te assisteren. Steven en Kirsten worden hierdoor betrokken bij een enorme roofoverval in de Sint Simeonkerk, waar de schat staat geëxposeerd.

Bert vertelt het verhaal zo, dat je zelf midden in het avontuur zit. Hoofdstuk 3 en 4 vind ik het spannendst, al wordt er alleen maar iets van de achtergrond van één van de boeven verteld. Twee keer in het boek komt het voor dat mensen dingen doen, omdat zij buigen voor macht of geld. Ze zijn gecorrumpeerd. Dat vind ik een sterk element in het boek. Kinderen maken zo op heldere wijze kennis met het feit dat goed en slecht niet een kwestie is van zwart-wit, maar dat het slechte ook in goede mensen kan huizen en er ook iets goeds kan zitten in de slechteriken.

Natuurlijk zijn Steven en Kirsten de echte helden. Zowel Steven als Kirsten dragen op hun eigen wijze mee aan de ontknoping van het verhaal. Kirsten is snel en dapper, Steven is slim en voorzichtig. Ze vullen elkaar uitstekend aan en daarom is het mogelijk om bewijsmateriaal tegen de rovers te verzamelen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Zilverroof in Zadar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.