Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15076

15076

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Besten, Janny den

Roman

Saskia Schouten

25-06-2015

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Bij Rosalie (Roos genoemd) , de dochter van Nicky en Floor wordt op vijftienjarige leeftijd een ernstige vorm van scoliose (een zijwaartse verkromming van de rug)  geconstateerd. Nicky heeft het zelf ook en ze is er vroeger erg mee gepest. Ze is bang dat Roos dat ook zal overkomen. Maar haar dochter laat er niets over los. Ze pubert behoorlijk en gaat steeds meer haar eigen gang.

Nicky piekert hierover. Waarom gaat Roos wel gewoon met Floor om maar niet met haar? Als er plannen worden gemaakt om op vakantie naar Zwitserland te gaan, barst de bom. Roos wil niet mee en gaat zonder overleg met haar neef en nicht naar Cyprus. Floor en Nicky gaan met z’n tweeën naar Zwitserland. Als ze daar zijn krijgt Nicky een enorme aanvaring met Floor. Maar dit is het begin van het herstel van haar relatie met Roos.

Net als de andere romans van deze auteur is dit boek vanuit het ik-perspectief geschreven. Het leest vlot en is moeilijk weg te leggen.  De gevoelens van Nicky worden goed beschreven. Het nadeel van het schrijven vanuit één perspectief is dat je niet in het innerlijk van de andere personen kunt kijken. Elk hoofdstuk begint – geheel in stijl met de titel – met een stukje over het gedrag van een bepaalde vogel.

Eind 2015 verschijnt een boek over Roos, geschreven vanuit het perspectief van Roos. Dat kan los van Zwanenmoeder gelezen worden, hoewel het er helemaal doorheen verweven is. Het beschrijft grotendeels andere gebeurtenissen. Een prachtig boek dat ik vier en een halve ster geef.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.