Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15075

15075

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Eldredge, John

Theologie

Frea Kroese

23-06-2015

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

John Eldredge heeft met dit boek zijn nek uitgestoken. De inhoud gaat dwars tegen de nog altijd verkondigde theorie in, dat we in wezen niet ver komen in deze wereld en dat het slecht met ons gesteld is en dat het louter genade is wanneer we aan het eind van de rit de hemelpoort nog open zien staan. De waarheid van de Bijbel ziet er totaal anders uit.

Voordat de schrijver uitlegt waarom we moeite hebben met de dingen die fout gaan in ons leven en het lijden en wat we daarmee en te midden ervan kunnen doen, bemoedigt hij de lezer met de werkelijkheid van Gods redding door Jezus Christus. ‘God heeft ons niet aan ons lot overgelaten’, schrijft hij, integendeel! Hij heeft de gelovige, de mens die Jezus Christus aanvaardt als Verlosser en Redder, een nieuw hart gegeven. De auteur werkt uit wat dat precies betekent. En dat is een zeer bemoedigende boodschap. En hij plaatst die boodschap precies midden in alles waar je je als lezer werkelijk om bekommert. Ben je bevrijd door Jezus Christus, dan is dit boek absoluut verplichte literatuur. Toets de inhoud aan de Bijbel en zie wat God u te vertellen heeft. Een boodschap van heerlijkheid, van bevrijding, van echtheid, van alles waar we zo ontzettend naar snakken gedurende ons leven.

Nadat we die boodschap hebben begrepen werkt de auteur de werkelijkheid van ons bestaan verder uit. We zijn in een positie en hebben een verantwoordelijkheid vanuit die positie en dan is de vraag hoe je omgaat met de heerlijkheid die God je heeft gegeven, hoe je omgaat met je bevrijde hart en met de authenticiteit die God in ons heeft gelegd.

Zo waard om steeds opnieuw te lezen en om een nieuwe inhoud te geven aan je gewoonten, je gedrag, je vertrouwen, je bestaan.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.