Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14033

14033

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Marjon, Ella

Psychologische, spannende roman

Saskia Schouten

22-03-2014

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Barry en Lieve hebben geen goed huwelijk. Op een dag vertrekt Lieve met de kinderen naar haar moeder in België. Bernhard worstelt met een geheim. Als blijkt dat zijn neef Joris met hetzelfde probleem worstelt en er openlijk voor uitkomt, durft Bernhard het aan; onder ogen zien dat hij homo is. Hij begint een relatie met Taco.

Bernhards broer Jos is getrouwd met Ina, een enorme roddeltante. Ze weet altijd wel wat negatiefs te melden over iemand. Leon is getrouwd met Marlies en is Barry's beste vriend; Barry kan altijd bij hem terecht. Jantine is getrouwd met Max die kanker heeft gehad. Als gevolg daarvan heeft hij moeite met zijn lichaam en de liefkozingen van Jantine. Barry en Jantine voelen zich sterk tot elkaar aangetrokken.

Al deze mensen zijn lid van een evangeliegemeente. Er gebeuren allerlei dingen die niet stroken met een christelijke levenshouding en het wordt zo erg dat er een gemeentelid bijna dood geslagen wordt.

De auteur heeft wederom een roman van formaat neergezet. Hoewel dit boek een thriller wordt genoemd, vind ik het meer een psychologische, spannende roman. De gevoelens, worstelingen van de verschillende gemeenteleden worden levensecht beschreven. De auteur schroomt niet om hete hangijzers bij christenen, zoals homofilie, onder de loep te nemen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.