Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16051

16051

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kraker, Japke de

Documentaire

Saskia Schouten

13-05-2016

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit boek gaat over de strijd tussen Israël en Hamas. Een groot deel van het boek beschrijft de oorlogsfeiten. De auteur heeft gekozen om dat in de vorm van een mailwisseling te doen tussen Sarah, die in het oorlogsgebied woont en Rebecca, wier dochter Tamara in het leger dient.

Rebecca maakt zich zorgen om Tamara, maar met haar man Simon brengt ze al haar zorgen bij God.
Tamara werkt in het veldhospitaal. Als zij een Palestijnse man het leven redt door hem wat van haar bloed te geven, wordt haar dat niet in dank afgenomen door Shaul, een andere soldaat. Dan worden Tamara en Shaul ingedeeld bij de grondtroepen. Ze moeten de gevaarlijke ondergrondse tunnels in Gaza verkennen. Zullen ze het er levend van afbrengen?

Dit boek geeft een duidelijk beeld van de strijd tussen Israël en Hamas. De auteur heeft haar uiterste best gedaan om alle feiten die ze in het boek beschrijft, te controleren op waarheid. De angst van de mensen die in het oorlogsgebied wonen, wordt goed beschreven. Als lezer krijg je aanvankelijk de indruk dat Tamara de hoofdpersoon is, maar het grootste deel van het boek gaat over de mailwisseling met de oorlogsfeiten. Tamara en haar ouders zijn Messiasbelijdende Joden. Het vertrouwen op Yeshua komt duidelijk in het boek naar voren, zoals in al de boeken van deze auteur.
Jammer van de taalkundige slordigheden, maar verder is het een heel verhelderend boek voor ieder die wil weten hoe het zit met de strijd tussen Israël en Hamas.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.