Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16050

All in the game

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Noordzij, Wietske / Smit, Erik

Lifestyle

Antoinette Schram

10-05-2016

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

All in the game is het tweede boek in de serie Leefstijl van Raise Up, een christelijk kenniscentrum en trainingsorganisatie op het gebied van weerbaarheid, preventie en pastoraat voor kinderen en jongeren. Het is een praktisch boek met veel informatie en tips voor ouders en kinderen om bewust om te gaan met het gamen, wat tegenwoordig niet meer weg te denken is in onze vrije tijd.  Dat is een gegeven waar de schrijvers vanuit gaan. Tegelijkertijd willen zij kinderen leren hoe zij dit kunnen doen in een christelijke levenswandel.

“Om gamen leuk te houden moet je dicht bij God leven: gamen begint met de G van God en eindigt op amen.” Aangezien de ontwikkelingen op dit gebied ontzettend snel gaan, is het lastig om de nieuwste trends en games te bespreken, maar het boek legt wel een belangrijke basis waarmee je met elkaar thuis of bij het jeugdwerk in de kerk in gesprek kunt gaan; over wat gamen met je doet en welke grenzen kinderen nodig hebben. Het pakket rond All in the game bevat een boek met 9 hoofdstukken waarin verschillende tips en doordenkers staan tussen de tekst en dat wordt afgesloten met oneliners van kinderen over de voordelen van gamen en daaronder het weerwoord van ouders. De informatieve gedeelten maken veel duidelijk over wat verschillende games inhouden, waarom ze verslavend of grensverleggend zijn en hoe je daar mee om kan gaan.

De uitdaging van dit boek is om echt iets met de tips te doen, zoals je verdiepen in het spel van je kinderen, regels rond gamen opschrijven.  Het boek met vooral tips voor ouders is op zichzelf te lezen, maar er is ook een werkboek met handleiding, die vooral kinderen aan het werk zet.  Deze pdf-aanvulling kost 6,50 (en de kosten voor het zelf printen), kan via de site van Raise-Up worden gedownload. Het  werkboek heeft vijf modules, waarvan er drie samen vallen met de hoofdstukken in het boek. De eerste en de laatste module zijn een combinatie van meerdere hoofdstukken. De werkbladen hebben een aantrekkelijke en afwisselende lay-out en zijn zo gemaakt dat kinderen in de bovenbouw van de basisschool ermee aan de slag kunnen. Het zelf invullen is een didactische benadering, waardoor het vooral voor christelijke scholen (het laatste werkblad in de module maakt een link met de bijbel en de christelijke levensstijl) of in een jeugdgroep in de kerk gebruikt kan worden. Een creatieve opvoeder kan invuloefeningen omzetten naar een interactieve gesprek.  In elk geval zorgt de combi ervoor dat ouders, leerkrachten en jeugdleiders samen met kinderen meer handvatten hebben om bewuster om te gaan met gamen. De extra downloads zoals de game checker & tips game-verslaving  zijn een goede toevoeging in dit All in the game project.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.