Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202349

Zie de sterren die daar staan

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Amanda Dykes

roman

Frea Kroese

29-01-2022

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Als Lucy een pleidooi moet houden om de goedkeuring met de bijbehorende subsidie voor een archeologisch onderzoek, komt plotseling een volgende wetenschapper de zaal binnen. Het is haar jeugdvriend, die niet bij toeval weet dat ze dit onderzoeksvoorstel erdoor wil krijgen. Hij gaat naast haar staan en bevestigt dat hij zijn naam aan het onderzoek wil verbinden omdat er ook voor zijn vakgebied onderzoek waardige elementen in zitten.

Lucy, die haar jeugdvriend in geen jaren heeft gezien, weet niet hoe ze het heeft, maar ze is dankbaar voor zijn ondersteuning. Ze vond het vreselijk om haar vriend kwijt te raken, maar iets had haar weerhouden om uit te zoeken waar hij was. Hij heeft nooit een dag voorbij laten gaan zonder op de hoogte te zijn van haar vorderingen en heeft spijt dat hij niet meer pogingen heeft gedaan om met haar in contact te komen. Ondanks de angst dat ze hem weer zal verliezen, stemt ze in met het gezamenlijk project en ze vertrekken samen naar een landgoed waar hij workshops over sterrenkunde geeft.

Op dit landgoed woonde een paar honderd jaar ervoor een jongen die Frederick heet. Zijn moeder overlijdt als hij nog jong is en hij heeft het gevoel dat hij zijn vader altijd teleurstelt. Als een meisje uit het dorp hem een stevig verwijt maakt, voelt hij zich tot helemaal niets goeds meer in staat en staat voor eeuwig in het krijt tegenover de familie van het meisje. Door deze voor een kind veel te serieuze opvatting van het leven wordt hij het betrouwbaarste bemanningslid van de Avalon ooit. Maar zijn rivaal, die van vriend tot broeder wordt aan boord van de Avalon, die ook worstelt met zijn afkomst, bezwijkt onder de verleiding zijn integriteit op te geven voor geld.

De levensverhalen van Lucy en Frederick zijn de hoofdlijnen in dit intrigerende boek over verwondering. Verwondering voor de schepping en verwondering voor de liefde. De liefde die altijd de ander op het oog heeft en voor die ander alles over heeft. Zelfs het eigen leven.

Lukt het Dash om Lucy’s hart opnieuw voor zich te winnen?

Lukt het Frederick om echte vrijheid te vinden?

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.