Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17140

Ik wist niet hoe moeilijk dit was

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vergunst, Ds. A.T.

Christelijke boek over rouw

Frea Kroese

21-11-2017

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

De emotionele storm die verlies teweegbrengt in het hart, het hoofd en het lichaam van een liefhebbend mens, wordt heel goed en praktisch beschreven door dominee Vergunst. Zowel voor rouwenden, als voor mensen om de rouwenden heen is het goed om dit boek te lezen en ervan te leren. Omdat de schrijver zelf hierdoorheen is gegaan, weet hij waar hij over schrijft. Ik vind het in de veredelde en fijngevoelige sfeer van rouw voor dummy’s liggen. We hebben er allemaal mee te maken en herkenning doet zo veel goed. Een luisterend oor ook.

Hoewel Heere met drie e’s wordt geschreven en de tale Kanaäns zo hier en daar gebezigd wordt, is dit boek zeer lezenswaardig en helpend. De dominee schrijft vooreerst als mens die een groot verlies heeft geleden en hij beperkt dit verlies tot wat hijzelf heeft meegemaakt. Daardoor is het beknopt en toch best volledig.
Woorden, verhalen en beelden helpen om met je rouw om te gaan. En dominee Vergunst is een goede verteller, een helpende verteller. Raar om hier sterren aan te geven (het verdriet dat uitwerkt in iets goeds), maar ik geef dit boek 4 sterren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.