Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15095

15095

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Koornstra, Martin

Geloofsopbouw

Cora van Dijk

19-08-2015

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

We hebben allemaal onze reuzen. Problemen waar we tegenaan lopen: ziekte, zorgen, innerlijke strijd, reus-achtige problemen vaak. Hoe gaan we hiermee om? Zijn we bang en kruipen we weg in ons paleisje, net als Saul? Of zijn we als de mensen in het leger; we staan op de berg en kijken het al wekenlang (misschien zelfs jarenlang) aan? En Goliath maar schreeuwen en spotten….

Martin Koornstra heeft dit boek geschreven om ons lessen te leren uit het beroemde verhaal van David en Goliath. Strijd is een onderwerp waar we liever niet aan denken, maar ieder mens krijgt er mee te maken. Ook met geestelijke strijd. ‘Laat je nooit intimideren door de grootte (reusachtigheid) van je probleem, maar laat je bemoedigen door de grootheid van God’, is het advies van Martin. In het boek staan veel adviezen als deze. Met zijn gebruikelijke humor behandelt de schrijver moeilijke en serieuze zaken.

In zeven hoofdstukken met elk een eigen thema krijg je veel aangereikt om te groeien in geloof, om te dealen met jouw  ‘reuzen’. Ben je in staat om in de kracht van God het gevecht aan te gaan? Het is fijn dat na elk hoofdstuk een gebed staat om te bidden. Een boek dat dicht bij mensen staat. Ik dacht altijd dat ik nooit zo veel moed zou hebben als David. Maar dat is menselijk denken: David had zelf die moed niet, maar vertrouwde op zijn God. In dat vertrouwen kunnen we reuzen verslaan.

Het boek is in eerste instantie gericht op jonge mensen, maar ook voor een vijftiger als ik is het prettig om een laagdrempelig boek te lezen dat toch een rijke inhoud heeft. Op internet ontdekte ik dat in september een online cursus wordt gegeven naar aanleiding van dit boek. Voor informatie kun je terecht op www.bijbelstudie.net.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 1 Average: 1]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.