Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18098

Wat je niet ziet

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Gallier, Laura

Christelijke thriller

Saskia Schouten

10-08-2018

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Tijdens zijn laatste jaar op de middelbare school van Owen Edmonds, gebeuren er heftige dingen. Elf leerlingen hebben zelfmoord gepleegd. Dan heeft Owen een bijzondere ervaring. Nadat hij een beker water krijgt aangeboden van een oude man bij een droge put, gebeurt er iets vreemds. Hij krijgt vreselijke maagpijn, zware hoofdpijn en een ijskoud gevoel in zijn buik. De volgende dag is de hoofdpijn weg maar de maagpijn is nog steeds sterk aanwezig. Bovendien ziet hij heel vreemde dingen: mensen die kettingen achter zich aanslepen, een roestige boei om hun nek hebben en zwarte snoeren die uit hun achterhoofd komen. Tot zijn opluchting heeft Owen zelf geen kettingen en snoeren, maar zijn moeder en de meeste mensen die hij tegenkomt, wel.

Het duurt lang voor hij er met iemand over durft te praten. Als hij het aan zijn moeder vertelt, begrijpt ze het niet en zijn beste vriend verklaart hem voor gek. Dan verschijnen er vreselijke monsters in zijn gezichtsveld.

Owen gaat op zoek naar antwoorden. Waarom ziet hij dingen die een ander niet ziet? En wat heeft dit met de zelfmoorden te maken? Waarom dragen de meeste mensen kettingen en snoeren maar komt hij ook mensen tegen met een lichtkring om zich heen? Hij ziet het als zijn taak om mensen te redden. Het lukt hem in eerste instantie om iemand van zelfmoord te weerhouden maar uiteindelijk gebeurt het toch…

Deze young-adult thriller is bloedstollend spannend. De innerlijke strijd van Owen wordt realistisch beschreven. Het thema van dit boek is de strijd tussen goed en kwaad. De auteur verstaat de kunst om dat op een bijzondere manier neer te zetten. Owen krijgt later van de oude man bij de put een verklaring maar hij legt hem niet alles uit. Hij zegt dat hij slechts een boodschapper is. Dat suggereert dat hij een engel is, maar dat staat er niet. De titel vind ik niet aantrekkelijk hoewel hij wel slaat op de inhoud. Maar ik vind het niet bij een thriller passen. De originele titel is: ‘delusion’ wat ‘waan’ betekent. Jammer dat er in het Nederlands een andere titel van is gemaakt. Ik vind dit boek echt een aanrader voor thrillerliefhebbers.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.