Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18097

Gouvernante in de hoofdrol

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jennings, Regina

Christelijke historische roman

Diane Kooistra

07-08-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het verhaal van Louisa Bell begint in de saloon waar ze ontslagen wordt door haar baas en ze een nieuwe baan moet zoeken. Eerst moet ze haar broer helpen die in de problemen zit. Dan krijgt ze onverwachts de kans om gouvernante te worden van de dochters van de majoor op Fort Reno. Het enige probleem is dat ze nooit de opleiding heeft gehad voor deze baan en dat de meisjes beter geschoold zijn dan zij is. Daniel, de vader van de meisjes, heeft wel gelijk oog voor Louisa maar denkt dat zij haar hart verloren heeft aan een van de soldaten. Hij weet ook niets van Louisa’s verleden als zangeres en dat haar broer onder zijn regime valt. Dat leidt soms tot grappige misverstanden, een vleugje romantiek en soms ook spannende momenten, want het leven op het fort is niet zonder risico’s.

Al deze perikelen spelen tegen de achtergrond van de Amerikaanse geschiedenis. Regina Jennings heeft het verhaal van Louisa en Daniel bedacht maar Fort Reno heeft echt bestaan, net als enkele anders spelers in dit verhaal. Dat maakt het voor de lezer die van geschiedenis houdt extra interessant om te lezen. De schrijfstijl is heel vlot, je bent zo door de bijna 400 pagina’s heen en dan wil je verder lezen. Gelukkig is dit deel 1 van de Fort Reno serie, dus er komt nog meer.

Het verhaal speelt zich af in de omgeving waar mennonieten zijn die het geloof aan de Indianen willen verkondigen. Het is mooi om te lezen hoe Louisa, die daar van huis uit weinig van meegekregen heeft, ook steeds meer op God leert vertrouwen en Hem beter leert kennen. Het verhaal van de hoofdpersonen is wel voorspelbaar maar dat neemt niet weg dat je heerlijk weg kunt zwijmelen bij de romantiek. Conclusie: een heerlijk romantisch boek om lekker bij weg te dromen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.