Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09012

Wachten op Peter

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Musser, Elizabeth

Christelijke novelle

Saskia Schouten

23-03-2009

5 out of 5 stars

Recensie

Deze novelle is het christelijke boekenweekgeschenk van 2009.

Doordat hij een kano-ongeluk heeft gehad met verstrekkende gevolgen, is Peter veranderd in een gesloten, angstige jongen. Om hem te helpen, mag hij van zijn ouders een hond uitzoeken in het asiel. De hond die hij uitkiest, is een verzwakt dier dat door zijn vorige eigenaars op straat is gezet. De hond -die Peter Sunny noemt- heeft een verschrikkelijk verleden achter de rug. Hij wordt door Peter en zijn familie volledig geaccepteerd.

Als Peter jaren later naar de universiteit gaat om voor dierenarts te studeren, blijft Sunny op hem wachten en is door het dolle heen als Peter in de vakantie thuis komt.

Een bijzonder boekje, beurtelings geschreven vanuit het perspectief van Sunny en vanuit Peters moeder. Zij vergelijkt haar leven met de hond met haar leven met God. Sunny heeft haar geleerd om anders met Hem om te gaan, Hem inniger lief te hebben, meer ontzag voor Hem te hebben en meer te genieten van Zijn nabijheid.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Wachten op Peter

  • Antoinette schrijft:

    Stapels van dit boekje heb ik gezien, toen ik in de christelijke boekwinkel werkte; het was een actieboek in de week van het Christelijke Boek in 2009. Pas nu ik zelf zo’n hond heb als op de cover staat, werd ik nieuwsgierig naar het verhaal. Het is echt ontroerend hoe Elisabeth Musser de band tussen en jongen en zijn hond weet te omschrijven. De hoofdstukken worden afwissend vanuit het perspectief van de hond en de moeder van de jongen verteld. Onnodig om te zeggen dat ik mij in de emoties van de moeder herken en ondertussen ook de wijze lessen van een hond heb ontdekt mbt tot mijn relatie tot mijn Meester. Een aanrader voor hondenliefhebbers.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.