Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18063

Waarom een vlieg op de neus van een kerkganger moest zitten

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hutter, Tony

Kerkgeschiedenis voor kinderen

Sjoerd Veenman

17-05-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

‘Waarom een vlieg op de neus van een kerkganger moest zitten’ is de derde verhalenbundel voor kinderen van Tony Hutter, over de belevenissen van de bekende Engelse predikant Spurgeon. De laatste, als we de uitgever moeten geloven, en dat vind ik jammer.

Tweeënvijftig verhalen, waarvan er eenenvijftig zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het laatste niet… Een aantal ervan heeft te maken met het weeshuis dat door Spurgeon werd opgericht. In enkele andere verhalen gaat het over twee van zijn zonen, die ook predikant werden. Het meest werd ik geraakt over een verhaal waarin Spurgeon zich in een klein dorp bevindt, en nogal somber is. De predikant had soms depressieve klachten. In plaats van zelf te gaan preken besluit hij naar een plaatselijke lekenpredikant te gaan luisteren, een man die door de week gewoon een baan heeft, en daarnaast diensten leidt.

Spurgeon wordt bijzonder bemoedigd door zijn preek en gaat dat hem na de dienst vertellen. De man vindt dat natuurlijk fijn, maar komt er dan pas achter met wie hij te maken heeft. Hij wordt vuurrood en biecht dan op dat hij geen tijd heeft gehad om zelf een preek voor te bereiden en dat hij daarom die ochtend een preek van iemand anders heeft gepakt. Een preek van … Spurgeon zelf.

Een mooi boekje, geschikt voor op (zondags)school of om thuis uit (voor) te lezen.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.