Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

11021

Waar wilgen groeien

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vogel-Sawyer, Kim

Christelijke roman

Saskia Schouten

14-05-2011

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Anna Mae en Harley hebben moeite om hun hoofd boven water te houden. De opbrengst van hun land is klein, door de aanhoudende droogte die al twee jaar duurt. Als Harley de kans krijgt om aan een bouwproject mee te doen, laat hij die kans niet aan zich voorbijgaan. Zonder zijn vrouw hiervan in kennis te stellen, zet hij haar voor het blok met de mededeling dat hij de volgende dag zal vertrekken. Er zal voor onderdak gezorgd worden omdat het een paar uur reizen is. De mededeling van Anna Mae dat ze zwanger is, weerhoudt hem er niet van. Harley vraagt buurman Jack om Anna Mae te helpen met haar werkzaamheden en om een oogje in het zeil te houden.

Harley stuurt Anna Mae brieven met salarischeques maar ze krijgt alleen de eerste. Ze schrijft hem terug maar hij ontvangt de brieven niet. Hij begrijpt er niets van en deelt zijn zorgen met zijn vriend Dirk, die hij onderweg heeft ontmoet en die ook bij het project is gaan werken. Dirk zegt voor hem te bidden, maar Harley gelooft niet. Anna Mae wel en ze zoekt hulp bij God.

Jack slooft zich uit om Anna Mae te helpen waarbij hij zich een doel stelt. Hij verbergt iets, maar Anna Mae heeft niets in de gaten. Ze maakt zich zorgen over de belasting die ze niet kan betalen doordat Harleys geld uitblijft. Dit resulteert erin dat haar boerderij en land verkocht zullen moeten worden. Dan doet Jacks vader een vondst...

Intussen krijgt Harley op de bouwplaats een ongeluk en komt hij in het ziekenhuis terecht. Anna Mae hoort van Jack dat Harley overleden is. Als ze naar de plaats reist waar Harley logeerde, doet ze een bizarre, verrassende ontdekking...

Een aangrijpende, ontroerende roman waarin het evangelie heel duidelijk naar voren komt. In het begin vond ik het een beetje langdradig, maar dat veranderde snel en op het laatst kon ik het boek niet meer wegleggen.

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.