Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16032

16032

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Oke, Janette en Oke, Laurel

Christelijke roman

Marga Janssen

16-03-2016

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Verschillende boeken van deze schrijfsters heb ik al gelezen. Maar ze zijn al wat ‘weggezakt’. Misschien ga ik binnenkort mijn geheugen wat opfrissen en alsnog een of twee recensies schrijven.  In ieder geval vind ik Oke een goede schrijfster. Laurel is haar dochter. De roman When Calls the Heart gaat vooraf aan dit deel en was de basis voor een film en tv- serie.

Deze roman vertelt het verdere verhaal van de familie Thatcher. Begin 20e eeuw wordt Beth Thatcher onderwijzeres in het ruige berggebied van West- Canada. Een aantal jaren eerder was het haar tante Elisabeth die eenzelfde stap had genomen. Beth besluit haar vertrouwen op God te stellen. Eenmaal aangekomen in Coal Valley schrikt Beth van de primitieve en deprimerende omstandigheden waarin de mensen leven. Er is pas een mijnramp geweest en veel mensen zijn in rouw. Er is geen echt schoolgebouw.

Verder spelen twee mannen steeds meer een rol in Beth’s leven. De inwoners van het dorp dragen Beth op handen maar als haar zus op bezoek komt dringt zich aan Beth de vraag op: zal ze haar luxe leventje thuis weer oppakken of zal ze hier blijven? En : welke man zal het worden en heeft dit invloed op haar keuze?
Trefwoorden: goede verhaallijn, avontuur, familie, moeder/dochterrelatie.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 2 Average: 2.5]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.