Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14005

14005

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Helden, Judith van

Jeugdboek

Saskia Schouten

11-01-2014

4 Stars

 

BESTEL

Recensie

Anniek en Marije maken samen met Tess en Emma deel uit van kook- en bakclub De Smaakmakers. Mensen kunnen wat bij hen bestellen en zij zorgen ervoor dat alles op het juiste moment klaar is.

Anniek is slecht in koken en bakken maar zorgt voor de aankleding van alles, zoals bijvoorbeeld de high tea, die besteld is door de buren van Marije. Ook is Anniek veel bezig met Facebook. In tegenstelling tot Marije heeft zij Facebook ook op haar mobiel. Als ze een vriendschapsverzoek van ene Miranda krijgt, gaat ze erop in, ondanks de waarschuwing van Marije dat je beter geen onbekenden kunt toevoegen op Facebook. Maar Anniek heeft de indruk dat Miranda een verlegen meisje is en ze besluit om haar te verrassen met een stuk deeg van een vriendschapscake. Ze spreken af in de stad. Als Miranda niet op komt dagen, wordt Anniek aangesproken door een jongen die beweert haar broer te zijn. maar is dat wel zo?

Een leuk boekje voor tieners over vriendschap. Doordat het in het ik-perspectief is geschreven, kan de lezer goed meeleven met Anniek. Er komt duidelijk in naar voren dat je niet zomaar een vreemde op Facebook moet vertrouwen. De vriendschap en het meeleven van Annieks vriendinnen wordt mooi beschreven. Achterin staan twee recepten waaronder het recept van de vriendschapscake “Herman” waarvan ik dacht dat allang uit de mode was, omdat ik het ken uit de jaren 70.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *