Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19088

Vriendje te koop

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kasse, Bram

Christelijk kinderboek

Cora van Dijk

22-08-2019

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Sep is een stokstaartje en hij wil heel graag een vriendje. Dus als andere stokstaartjes met een sinaasappel spelen wil hij graag meedoen. Maar dat mag niet. Ook Olifant wil geen vriendje zijn. En Gier eet zelfs zijn wortel op, terwijl Sep zo veel honger heeft. Maar Gier zegt dat in de winkel wel een vriendje te koop is, want daar kun je alles kopen. Dat gaat Sep uitproberen. Joop het nijlpaard wil hem vast wel helpen. Wat zou er gebeuren? Lukt het Sep om met zijn gekochte vriendinnetje te spelen?

Bram Kasse heeft met Vriendje te koop een grappig kinderboek geschreven over een belangrijk onderwerp: vriendschap. Er zijn bij het verhaal aantrekkelijke illustraties te zien van Michel de Boer. In feite is de clou van het boek: door te delen zul je ontvangen. Op een heel ontspannen manier komt het thema aan de orde. Bram weet goed hoe hij voor kinderen moet schrijven. En natuurlijk: Eind goed, al goed!

Er is één klein dingetje dat ik een beetje jammer vond; de laatste bladzijde bestaat alleen uit woorden. Het was mooi geweest als het verhaal afgesloten was met de mooie en vrolijke illustratie van de cover. Maar dat kan de pret niet drukken. Ik ben erg blij met dit Buddy Book. Oh ja, het heeft ook nog een prettig groot formaat, zodat kinderen goed bij de plaatjes kunnen. Zo is het ook te gebruiken als leerboek. Stel je (klein)kind vragen als: kun jij Joop het nijlpaard aanwijzen? Zie je de wortel? Zoveel leuker dan de televisie of de computer. Een heerlijk doe-boek!

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.