Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19087

Geschenken uit de tuin van God

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Bijl, Jolande

Bijbels bomen- en plantenboek

Saskia Schouten

20-08-2019

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In dit boek komen planten en bomen aan de orde waaruit essentiële oliën gewonnen worden. Per plant of boom wordt uitgelegd wat de werking van de olie is en hoe het toegepast kan worden. Sommige oliën kun je verdund innemen of een druppel ergens op je lichaam aanbrengen.

Citrusgeuren maken je vrolijk. Het is wetenschappelijk aangetoond dat citroenolie je stemming verbetert en je energieker maakt. Van alle beschreven oliën staan de eigenschappen vermeld. Ook noemt de auteur veel voorbeelden uit de Bijbel zoals bv.: Toen Elia uit angst voor Izebel de woestijn invluchtte, ging hij onder een jeneverbesstruik liggen. Hij kreeg nieuwe kracht van een engel maar het zou misschien kunnen dat de geurende jeneverbesstruik ook een rol heeft gespeeld. Het inademen van die geur heeft namelijk een versterkende werking.

Achter in het boek staan veelgestelde vragen en er wordt een hoofdstuk aan Jezus gewijd: Leer Jezus kennen. Op een toegankelijke manier wordt uitgelegd wie Hij is en waarom Hij op aarde kwam om de mensen te redden. Het laatste hoofdstuk gaat over het bidden voor zieken.

Het boek is tevens een naslagwerk. Als je ervoor kiest om de oliën te gebruiken, kun je het boek erop naslaan en tevens advies aan de auteur vragen. Zij geeft workshops en adviezen. Doordat ik een workshop bezocht, kwam ik in contact met deze auteur.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.