Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18117

Voor niemand bang

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kranendonk-Gijssen, J.

Historische jeugdroman

Saskia Schouten

20-09-2018

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In de tijd van armoede, oorlog en pest, gaat John Wycliffe op zoek naar antwoorden in de Bijbel. Naast rechten en filosofie studeert hij ook theologie. Dat leidt ertoe dat hij benoemd wordt tot pastoor en docent aan de universiteit waar hij heeft gestudeerd.

Wycliffe constateert dat het niet goed gaat in de roomse kerk. Ook kan hij er niet tegen dat de geestelijken in weelde baden en de boeren en burgers bijna van de honger omkomen. John is niet bang en zegt hardop dat de Bijbel niet alleen voor de geestelijken is maar dat alle mensen de gelegenheid moeten krijgen om de Bijbel te lezen. Hij schrijft twaalf stellingen op waarin hij de dwalingen van de roomse kerk openlijk benoemt en afwijst. Dat leidt ertoe dat veel goede vrienden niets meer van hem willen weten. De paus roept hem ter verantwoording maar Wycliffe heeft zich tot taak gesteld om de Bijbel in het Engels te vertalen. Dat moet in het diepste geheim gebeuren.

Dit is een boeiend boek over het leven van John Wycliffe. Het is geschreven voor kinderen vanaf elf jaar maar ook heel boeiend voor volwassenen. Een aanrader als je meer van het leven van de man waarnaar de bekende organisatie is genoemd, wilt weten.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.