Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18118

Sprong in het diepe

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Haagmans, Tamara

Relaxroman

Saskia Schouten

21-09-2018

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Omdat haar vader door zijn rug is gegaan, kunnen Tessa’s ouders niet op vakantie. Ze zouden naar een golfresort in Duitsland gaan. Tessa gaat in hun plaats. Ze heeft de mogelijkheid omdat ze net haar baan en haar vriend kwijt is geraakt. Ze vindt het vreselijk saai op het resort, het is november en er zijn geen gasten. Wel loopt er een Nederlandse badmeester, Thomas, rond met wie ze contact krijgt. Ze hebben het leuk met elkaar en als Tessa’s vakantie erop zit, vraagt Thomas of ze met hem mee naar Parijs wil. Daar moet hij namelijk heen voor zijn werk. Hij doet vaag over zijn werk en Tessa vermoedt dat hij heel wat anders is dan badmeester. Ze gaat met hem mee.

Na Parijs gaan ze naar Rio de Janiero. Omdat ze last heeft van zeeziekte, wil Tessa niet mee op een cruise en ze vertrekt alleen naar Nederland. Ineens hoort ze niets meer van Thomas. Hij is telefonisch niet meer te bereiken. Ze begrijpt er niets van. Dan gebeurt er iets waarvan Tessa helemaal over haar toeren raakt.

Een originele roman met veel humor. De auteur heeft een vlotte schrijfstijl. Het taalgebruik is hier en daar wat grof en als Thomas en Tessa naar Rio gaan, wil hij met haar naar het Jezusbeeld. Ze heeft er eerst geen zin in maar gaat dan toch mee. In dit stuk wordt er respectloos over Jezus gepraat, zelfs een keer met een grof woord voor Zijn naam.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.