Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202474

Volgende week zelfde tijd

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Gabi de Ridder

novelle boekenweek

Saskia Schouten

21-02-2023

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Tijdens haar wekelijkse hardlooprondje, treft Helen aan hardloper die is aangereden door een auto. Tijdens het verlenen van eerste hulp, vraagt ze hem hoe hij heet. Ze verstaat alleen het woord ‘engel’ en denkt dat dat zijn achternaam is.

Later komt ze hem weer tegen tijdens het hardlopen. Ze krijgen contact en spreken af om elke zaterdag samen te gaan hardlopen op voorwaarde dat Helen hem geen vragen stelt want hij kan haar niets meer bieden dat het wekelijkse rondje hardlopen. Wel wisselen ze telefoonnummers uit voor het geval een van hen een keer niet in de gelegenheid is om te hardlopen.

De man laat niet veel over zichzelf los. Helen weet dat hij Ralph heet en architect is.  Hij stelt haar wel vragen en soms hebben ze pittige discussies. Soms komt hij naar de inloopochtend van Helens kerk, waar hij de architect van is. Helaas gelooft hij niet maar heeft wel regelmatig gesprekken met de dominee.

Op een gegeven moment stelt Ralph Helen de vraag: ‘Hoe denk jij over euthanasie?’

Helen werkt in een hospice maar heeft dit niet aan Ralph verteld. Het enige wat ze vertelde is dat ze verpleegkundige is. Ze vraagt zich af waarom Ralph dat vraagt. Voor zichzelf of iemand anders?

Deze boeiende novelle is het actieboek voor de week van het christelijke boek (8-18 maart 2023).

Hoofdstuk 1 had van mij de proloog mogen zijn omdat het grootste gedeelte van het verhaal zich voor hoofdstuk 1 afspeelt. Als lezer word je nieuwsgierig gemaakt naar het geheim van Ralph. Door zijn euthanasievraag werden mijn gedachten in een bepaalde richting geduwd, maar het bleek anders te gaan dan ik dacht.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.