Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18071

volg mij

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Ruiter, Arie de

Evangelisatieboekje

Cora van Dijk

09-06-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit miniboekje bevat een rijke inhoud. In slechts 75 kleine bladzijdes wordt het evangelie uitgelegd aan mensen (jongeren) die het niet kennen. Een groot deel bestaat uit Bijbelteksten die op een moderne manier verwoord worden. Heel mooi uitgezocht en erg duidelijk.

Wat Arie de Ruiter rond de Bijbelteksten uitlegt is beslist Bijbels te noemen. Hij gaat heel de Bijbel door, van Schepping tot Openbaring. Natuurlijk staat het kruis van Christus centraal. Het taalgebruik is niet extreem populair, dat vind ik een pluspunt; het is helder en duidelijk, ook voor de doelgroep jongeren.

Mooi vond ik het hoofdstuk: Wat dat nu nodig? Een vraag waar veel mensen mee zitten. Waarom moest Jezus sterven? Had dat niet anders gekund? Arie geeft een concrete uitleg. Hij gebruikt de term: ‘God is boos.’ Dat is wel wat zwak uitgedrukt, maar ik begrijp dat het moeilijk te verwoorden is.

Eén ding is jammer. Een aantal keren wordt gesproken over ‘het koninkrijk van God.’ Dit wordt ook aangeduid als De Nieuwe Wereldorde. Dat is echter een term voor de antichristelijke wereldregering die nagestreefd wordt door wereldleiders. Een orde die de macht moet krijgen te heersen over alle landen en regeringen. Het tegenovergestelde dus van het Koninkrijk van God.

Alles bij elkaar een mooi boekje. Wel blijft bij mij de vraag hangen: hoe komt dit bij de doelgroep? Wie gaat het verspreiden? Want ik denk niet dat iemand van de doelgroep het bij een boekhandel gaat kopen. Ik hoop van harte dat het zijn weg gaat vinden naar nieuwsgierige jongeren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.