Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20206

Vlam!

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Shannah Kennedy

management leven hart identiteit

Frea Kroese

30-03-2021

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De felroze kleur van het boek geeft me een gevoel van urgentie. Het springt tussen de andere boeken uit met een boodschap. De boodschap is breed.

In 20 hoofdstukken waarin puntsgewijs wordt aangestipt wat belangrijk is en de lezer wordt aangespoord te verbeteren wat verbeterd kan worden. Deze punten worden uitgewerkt met korte, actieve zinnen; gerichte vragen en quotes van mensen die succesvol zijn. Achter elke zin zit een wereld van kennis en vaardigheden. De urgentie van de taal kan afstoten of juist uitnodigen om ermee aan de slag te gaan en meer te zoeken en te vinden over een onderwerp dat je aanspreekt.

Het eerste hoofdstuk gaat over gewoonten en dit item komt bij de andere hoofdstukken vaker terug. Wat jij denkt en doet, hoe jij je leven inricht vormt de basis voor hoe je je voelt, gedraagt en succes hebt in de wereld.

Sommige dingen lijken overtrokken of zelfs onuitvoerbaar: drink een liter water voordat je begint met je werk en halverwege de dag nog een liter. Het zorgt ervoor dat ik in de lach schiet maar het zorgt er ook voor dat ik denk: “Ik zou wat vaker een glas water moeten drinken,” want de reden ervoor wordt ook gegeven.

Honderdduizend schijnbaar kleine factoren bepalen wie we zijn en hoe we overkomen. Ik besluit om het boek als reminder in mijn kast te zetten. Wil ik iets lezen over de functie van stress of waarom ik doelen moet stellen, wat wijsheid kan zijn en hoe ik productiever moet worden, dan kan ik dit boek als goede starter gebruiken. Het boek is duidelijk bedoeld om een pro-actieve houding te ontwikkelen, nieuwe bronnen aan te boren, de ‘maakbaarheid’ meer kleur te geven en een gezonder en gelukkiger mens te worden.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.