Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16083

16083

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Slegers, Marlies

Tienerboek

Elsbeth de Jager

08-09-2016

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Elena mist haar overleden vader, heeft een hekel aan de nieuwe vriend van haar moeder, houdt veel van haar zusje en haar hond. Op school heeft ze een ‘beste vriendin’ en een vriendengroep. Toch zoekt ze naar warmte, naar troost misschien wel.

Dan benadert Tim haar via Facebook. Ze zouden elkaar vorig jaar op een muziekfestival hebben ontmoet. Hij brengt het overtuigend en Elena voegt Tim toe; eerst op Facebook, dan in haar Whatsappvriendenlijst. Zijn belangstelling doet haar goed en al snel wordt ze verliefd op hem. Ze stelt voor om elkaar in het echt te ontmoeten en dan blijkt Tim iemand heel anders te zijn.

Slegers weet met haarfijne precisie te beschrijven hoe ‘Tim’ Elena in zijn netten verstrikt, zo zeer dat ze er niet meer uitkomt. Alles wat Elena heeft gedaan, zouden andere meisjes ook (kunnen) doen. Het lijkt zo onschuldig: een foto posten op Instagram en iets liken op Facebook. Maar dit samen opgeteld geeft mannen als ‘Tim’ al genoeg informatie om zich in het leven van zo’n meisje te dringen.

 

Slegers schrijft in korte hoofdstukken vanuit verschillende perspectieven. Dit maakt dat je maar één ding wil: doorlezen. Het taalgebruik, de kledingkeuze, de vrijetijdsbesteding: het klopt allemaal met de doelgroep. De auteur heeft zich in elk aspect van dit boek verdiept. In het bloedstollende verhaal schuilt een grote waarschuwing. Het zou verplichte lectuur moeten zijn op elke middelbare school.

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.