Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14066

14066

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Ouweneel, Willem J.

Bijbelstudie

Frea Kroese

07-06-2014

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Heel beknopt (91 bladzijden) en heel helder heeft de auteur uitleg gegeven aan de vraag op de titelpagina. Doordat het zo helder geschreven is, zodat iedereen kan snappen waar het over gaat en vooral hoe het gaat, is het een schitterende parel tussen alle boeken over de Heilige Geest. Voor mijzelf een naslagwerkje om te zien: "Hoe zat het ook al weer?", maar in eerste instantie een boekje waardoor je honger krijgt. Honger om de vervulling met de Heilige Geest te mogen ontvangen. 

Sommige onderwerpen die in samenhang met dit onderwerp naar voren komen, zoals tongentaal en ziekengenezing krijgen aandacht, maar worden niet totaal uitgespit, daarvoor verwijst de auteur naar andere titels die hij heeft geschreven.

Zoals altijd bij Willem Ouweneel: Er is geen speld tussen te krijgen. Je wordt door zijn onderbouwing en stelligheid gedwongen om zelf te gaan onderzoeken: eerst je hart en daarna je gedachten en je wil en emoties komen ook aan bod en ten slotte zou ik de Bijbel willen onderzoeken op alles wat de schrijver zegt.

Ik zou zeggen: Als je verlangt naar vervulling met de kracht van de Heilige Geest of doop in de Heilige Geest, lees dit boek en ga daarna op zoek naar mensen die jou verder kunnen onderwijzen op de onderwerpen waar je nog vragen over hebt en boven alles: bid God dat Hij jou zijn Heilige Geest geeft. Dat is natuurlijk geen doel op zich. God heeft een doel met jouw leven, een roeping voor je leven, daarom heb je de vervulling met Zijn Heilige Geest zo hard nodig en niet één keer maar meer keren.

Wat me aansprak was dat het zo compleet behandeld is. Voor mij sprong er heel duidelijk het aspect van de sociale gerechtigheid uit. We vergeten dit aspect zo vaak. Hoe kan God ons de vervulling van zijn Heilige Geest geven als we de nood van andere mensen (niet) zien en daarop niet met geven en helpen reageren? Willem Ouweneel vergeet de blokkades niet die er kunnen zijn, en ook de stappen niet die je zelf moet zetten. Ik heb geleerd van dit boekje, dat wat ik al wist een plek kan krijgen in samenhang met verschillende ontwikkelingen en gebieden in mijn eigen leven en dat ik zelf een aandeel te leveren heb in het vervuld worden met de (kracht van de) Heilige Geest.

Ik geef dit boek 5 sterren om de compactheid en de helderheid van schrijven. Ik kan niet zeggen dat ik het niet geweten heb. Dus het lezen ervan brengt een persoonlijke verantwoordelijkheid met zich mee, die weer enorm veel vrede en vreugde kan brengen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.