Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

10019

Verrast door de Geest

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hutten, Gert

Geloofsopbouw

Cora van Dijk

01-04-2010

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Verrast door de Geest is een praktisch boek waarin alle Bijbelse aspecten van de Heilige Geest voorkomen. Daarbij wordt ook telkens heel sterk uitgelegd wat wij daar zelf mee kunnen of moeten doen. Veel mensen blijven een beetje hangen bij het feit van Pinksteren, maar de Heilige Geest werkt ook in deze tijd in iedere gelovige. Als we dat beseffen zijn er tal van nieuwe mogelijkheden om ons geloof op actieve wijze te beleven, met de Heilige Geest die in ons woont en ons leidt.

Ook discussiepunten die er zijn tussen verschillende kerken worden niet uit de weg gegaan. Wat moeten we met de gaven van de Geest, zoals tongentaal, genezing, profetie? Zijn deze gaven slapende in onze tijd? Of kunnen ook wij ze ontvangen van de God? Wat is de positie van de Geest in de grote eenheid die wij God noemen? Zijn niet de Vader en de Zoon veel belangrijker? Zij hebben immers de schepping gemaakt en het verlossingswerk volbracht.....

Er is veel te leren over de Heilige Geest, maar door het lezen van dit boek kom je al een heel eind. Elke gelovige van welke kerk of gemeente dan ook zal er veel uit kunnen halen. De taal is heel rechtstreeks en aansprekend, niet verheven of vol moeilijke termen. Hutten komt er voor uit dat ook hij nog veel te leren heeft, het komt dan ook niet wijsgerig over. Er komen veel sterke spreuken in het boek voor, zoals:

Eenheid ontstaat alleen als er ruimte is voor verscheidenheid

Al met al een leerzaam en duidelijk boek voor alle christenen. Het boek heeft een eigen website, waar je alvast stukjes kunt lezen: www.verrastdoordegeest.nl.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.