Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

10020

Een nieuwe belofte

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Eller, Julie

Christelijke roman

Saskia Schouten

13-04-2010

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Rachel Parnell lijdt aan de ziekte van Huntington en ligt in een verzorgingstehuis aan de beademing. Hoewel het haar laatste wil was om niet aan de beademing te komen liggen, kan haar man Scott er niet toe komen om haar naar Huis te laten gaan. Toch moet hij een keuze maken omdat zijn financiële situatie het niet langer toelaat om Rachel nog langer in leven te laten. Hun tieners Ty en Tawnya worstelen op hun manier met de pijn van het verlies van hun moeder.

Celeste, de zus van Rachel komt hulp bieden maar ontdekt dat ze gevoelens krijgt voor Scott die wederzijds blijken te zijn. Maar omdat Scott nog getrouwd is, kunnen ze er niet aan toegeven. Ze brengen de hele situatie bij God; ook het eventuele stopzetten van de beademing van Rachel.

Voorzichtig beginnen Scott en Celeste toekomstplannen te maken. Celeste komt weer in haar geboorteplaats wonen waar ze een bedrijf overneemt en grond koopt om een huis te laten bouwen. Dan overlijdt Rachel en overmand door verdriet wijst Scott Celeste af...

Een boeiende roman over de worsteling die de hoofdpersonen met God hebben en de vrede die ze ervaren als ze alles in Zijn handen leggen. De moeilijkheden en gevoelens van Scott, Celeste en de tieners worden realistisch en gevoelig beschreven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.