Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

11005

Verleden in de weg

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Strien, Bianca van

Roman

Saskia Schouten

09-02-2011

3 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Mirna heeft op de feestjes waar ze regelmatig komt, al een paar keer een leuke jongen gezien, die haar doet denken aan haar overleden grote liefde: Johnny. Als ze nader kennis met hem maakt, heeft ze het gevoel dat ze hem al jaren kent. Bovendien is ze straal verliefd geworden, maar Mirna verwacht problemen omdat deze jongen, Sjon genaamd, veel jonger is dan zij. Mirna is de dertig al ruim gepasseerd. Maar Sjon is ook verliefd op haar en al snel komt het tot een relatie tussen hen.

Mirna's moeder is er niet zo gelukkig mee. Ze is bang dat Johnny hen in de weg zal staan. Maar dat zinkt in het niet bij de reactie van Sjons moeder. Mirna is er al achter gekomen dat ze haar van vroeger kent en als ze met Sjon bij haar komt, slaan bij Sjons moeder de stoppen door. Ze beschuldigt Mirna van iets verschrikkelijks...

Een vlotlezende, luchtige roman. Wel vind ik het een beetje onrealistisch dat Mirna en Sjon, als ze elkaar nauwelijks kennen, elkaar meteen al in gezelschap hartstochtelijk de eerste kus geven en direct de nacht bij elkaar doorbrengen. De schrijfster heeft het conflict tussen Sjons moeder en Mirna boeiend beschreven en dat maakt ook dat je blijft lezen omdat je wilt weten hoe het afloopt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.