Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

05012

Verlaten

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

LaHaye, Tim en Jenkins, Jerry B.

Christelijke roman

Cora van Dijk

01-07-2005

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De laatste bazuin deel 1.

In deze roman wordt een beeld geschetst over de opname van de gemeente in de laatste dagen. Ineens verdwijnen miljoenen mensen over de hele wereld. Dit wordt ons verteld via de piloot Rayford en de journalist Buck. Zij zijn achterblijvers en gaan op zoek naar de redenen van de plotselinge verdwijningen.

Ondertussen heeft Carpathia, de Roemeense president, zich in zeer korte tijd over de hele wereld geliefd gemaakt. Ook Buck is als journalist onder de indruk. Hij wordt uiteindelijk getuige van zeer vreemde ontwikkelingen. Is deze Carpathia wellicht de antichrist?

Een compliment is op zijn plaats voor de manier van schrijven. Het boek wordt nergens saai of langdradig. Absoluut een spannend boek en op zijn manier een thriller. De schrijfstijl is prettig leesbaar, de vaart blijft er steeds in zitten. Geen lange monologen, bovendien zit het verhaal erg goed in elkaar. Met een onverwacht plot op het einde. Wat dat betreft zou ik het boek wel 5 sterren kunnen geven.

Waarom dan toch niet? Dat komt eigenlijk meer door een theologische kwestie. Onder christenen is men het niet altijd eens over hoe de eindtijd zal verlopen. Komt er een opname van de gemeente of komt dan gelijkertijd Christus terug op de aarde? In dit boek wordt duidelijk voor een partij gekozen. Nu is het weliswaar fictie, maar de hoofdpunten worden met de Bijbel in de hand 'bewezen'. Dit laat geen ruimte voor een andere visie. Het boek scherpt je wel op om te letten op de tekenen der tijden. Wellicht is dit boek een aanzet om de Bijbel op dit punt nog eens nader te bestuderen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Verlaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.