Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

05011

Een rode draad

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Rivers, Francine

Christelijke roman

Cora van Dijk

01-07-2005

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De levens van twee vrouwen lopen hier naast elkaar. Sierra leeft in onze tijd. Haar moeite met haar huwelijk is het hoofdthema. Twee zo verschillende mensen, kunnen die wel samenleven? Sierra voelt zich verloren in de nieuwe omgeving waar ze naar toe verhuizen vanwege de baan van haar man Alex.

Mary Kathryn is een van de voorouders van Sierra. Sierra vindt haar dagboek op de zolder bij haar moeder thuis. Geregeld leest ze erin over hoe de man van Mary K. besluit tot de grote trek naar het westen, op zoek naar een nieuwe toekomst die wellicht beter is.

Beide vrouwen bevinden zich in een vergelijkbare situatie. Toch zijn hun verhalen heel verschillend. Maar beiden zijn op zoek naar een gelukkig huwelijk. Bestaat dat eigenlijk wel? En kan hun huwelijk overleven?

Bij het begin van het boek dacht ik: wel wat makkelijk hoor, om de 2e verhaallijn te beginnen naar aanleiding van een dagboek op zolder. Niet erg origineel. Maar gaandeweg bij het lezen van de twee verhalen, is mijn indruk wel gewijzigd: de verhaallijnen zijn duidelijk van opzet, niet saai, lopen ook niet te veel synchroon. In beide verhalen wordt het thema van de huwelijksproblemen op verschillende wijze naar voren gebracht. Rivers heeft een vlotte schrijfstijl, die toch niet simpel is, maar inhoud bevat. Zowel de problemen uit vervlogen tijden als de problemen van onze moderne tijd worden op zeer goede wijze in het verhaal verwerkt. Daarom voor deze roman vier sterren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Een rode draad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.