Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19053

Vergiffenis

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Christelijke novelle

Frea Kroese

07-05-2019

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Rasika viert vakantie op Malta. Ze staat vol in het leven. Heeft belangstelling voor de eilanden die ze bezoekt en ze houdt van schilderen. Tijdens een excursie naar Comino ontmoet ze Jochem. Jochem ziet haar aan voor haar nicht, Tessa. Tessa heeft een foute beslissing genomen tijdens een militaire uitzending. Jochem werd het slachtoffer. Rasika kent deze geschiedenis niet en vindt het wel grappig dat hij haar aanziet voor Tessa en gaat mee in het spel. Maar als blijkt dat Jochem geen gezellige dingen met haar voor heeft, wil ze hem ervan overtuigen dat ze Tessa niet is. Hij gelooft haar niet en de nachtmerrie begint.

Hoewel Rasika aan de luimen van Jochem is overgeleverd, flipt ze niet. Ze zoekt naar manieren om met de nachtmerrie om te gaan. Terwijl Jochem steeds agressiever wordt, probeert Rasika op allerlei manieren sterker te worden.

Op het moment dat alles mis dreigt te lopen, verandert de nachtmerrie in een mooiere droom. Maar om dan te kunnen vergeven, is nog even een ander verhaal.

De stijl en het tempo van de proloog verschilt van de inhoud van de novelle. Dat heeft alles te maken met de inhoud ervan. Maar het schept ook een bepaalde verwachting, die niet echt terug te vinden is in het vervolg. De titel Vergiffenis verwoordt één van de leidraden in de roman.

Saskia Schouten neigt in haar romans naar het aloude liefdesthema, dat als een paar elkaar gekregen heeft, dit het ultieme en verwachte einde is. Dat maakt de roman wat voorspelbaar. Ik vind het wel heel dapper dat ze het romantische verlangen naar aandacht van de andere sekse gecombineerd heeft met de harde werkelijkheid van trauma’s in het leven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Vergiffenis

  • Dani van Doorn schrijft:

    Dit boek kan ik zeker aanraden. De inhoud wordt hierboven al beschreven. Rasika is inventief, maar ze koestert geen hoop om aan Jochem te kunnen ontkomen. Hoewel je als lezer Jochems gedachten kunt volgen, weet je niet hoe ver deze getraumatiseerde jongeman zal gaan. Daardoor wordt het verhaal steeds spannender! En natuurlijk wordt de romantiek in dit verhaal ook niet vergeten. Als laatste pluspunt kan vermeld worden dat bijbelse waarden een belangrijke rol spelen in het verhaal, vandaar ook de titel.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.