Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12116

Verdiend

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Marjon, Ella

Christelijke roman

Saskia Schouten

23-11-2012

BESTEL

Recensie

Als Iris op een dag van haar werk thuiskomt in haar appartement in Amsterdam, vindt ze een enorme ravage. Veel dingen zijn kapot, maar het gruwelijkste is wel dat er met bloed op haar wasmachine het woord 'verdiend' is geschreven. Er zijn geen braaksporen; het blijkt dat haar buurvrouw de sleutel aan een man heeft gegeven die zich uitgaf als Iris' broer, terwijl ze geen broer heeft. Nadat de politie geweest is, vertrekt Iris naar de Betuwe, naar haar ouders. Ze piekert zich suf maar kan niet bedenken wie de dader is.

Na een aanwijzing (een briefje in haar koffiezetapparaat) komt ze erachter dat het iemand moet zijn die bij haar op school heeft gezeten. Intussen heeft ze weer contact met haar ex-vriend Erik. Het blijkt dat ze zich nog steeds tot elkaar aangetrokken voelen. Na een etentje spreken ze nog een keer af. Als Iris niet komt opdagen, blijkt dat ze vermist is...

Een thriller van formaat met diepgang, zo kan ik dit boek het beste beschrijven. Het boek leest als een trein. Eerst wordt er geschreven vanuit het ik-perspectief van Iris en later vanuit het ik-perspectief van Erik. De auteur is er een ster in om de gevoelens van beide personen te beschrijven. De diepgang ontbreekt niet. Het is één van de beste thrillers van Nederlandse auteurs die ik heb gelezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:

Rating: 5


8 Reacties op: Verdiend • Evelien schrijft:

  “Hallo Ella Marjon.
  Het verhaal is erg spannend en mooi. Normaal doe ik weken over en boek, deze had ik in 1 dag uit. Het verhaal is zo spannend dat je getriggerd blijft om verder te lezen. Ik heb het boek nu aan mijn dochter gegeven en die heeft hetzelfde probleem, haha.

  Ook vind ik het erg leuk om over de bekende plaatsjes en namen in het boek te lezen.

  Groetjes
  Evelien de Bruin”

  Rating: 5


 • Annette schrijft:

  VERDIEND is een boek dat iedereen eigenlijk zou moeten lezen!in1 woord geweldig,boeiend van begin tot eind. Ik ben niet heel erg van de trillers maar deze is geweldig.Ga zo door.Mijn compliment!!

  Rating: 5


 • Diana schrijft:

  Verdiend is een boek die van begin tot eind pakt. Een boek die ik meermaals zal lezen, wat ik met weinig boeken doe. Het thema is aangrijpend maar beschreven met de juiste gevoeligheid en emoties. Verdiend verdiend alle lof!

  Rating: 5


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.