Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16048

16048

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Veldkamp, Gea

Roman

Saskia Schouten

05-05-2016

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Als Emma met haar gezin een weekendje aan zee is, realiseert ze zich hoe moeilijk ze het heeft. Haar man en zoon lijden allebei aan autisme en Emma vindt het steeds zwaarder worden. Ze vindt het heel beklemmend dat alles volgens vaste patronen moet verlopen.

Emma heeft last van hyperventilatie en als ze het helemaal niet meer ziet zitten en huilend roept dat ze niet meer kan, komt haar schoonmoeder Margriet binnen. Ze belooft haar te helpen. Behalve praktische hulp geeft ze Emma haar dagboek.  Als Emma  het gaat lezen,wordt haar heel veel duidelijk…

In deze roman wordt een duidelijk beeld gegeven van het omgaan met mensen die autisme hebben. De schrijfster is er goed in geslaagd om de lezer mee  te trekken in het verhaal.  Ik kon me goed identificeren met Emma en haar moeilijkheden en problemen.  Ik heb al meer boeken over autisme gelezen, maar dat waren biografieën. Deze roman is heel meeslepend geschreven zodat je helemaal wordt meegezogen in het verhaal. Op een mooie, duidelijke manier komt het vertrouwen op God naar voren.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.