Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202585

Veerkracht

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Dam, Nadia van

Autobiografie

Thea Zoeteman

22-02-2024

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Nadia heeft altijd extreme angst en paniekaanvallen. Op school, in de kerk, op straat en thuis als ze op bed ligt. Ze gelooft in God en bij Hem zoekt ze steun, al biddend en Bijbellezend.

Dan overlijdt haar beste vriendin bij een ongeval.

De klachten verergeren en Nadia’s angsten nemen nog verder toe. Ze is bang dat ze ook zal overlijden, of dat God terugkomt op de wolken. Ze kan de Heere niet ontmoeten omdat ze niet bekeerd is en ze weet niet of haar zonden vergeven zijn. Ze krijgt depressieve klachten en ze ontwikkelt een depressie. Het wordt zo erg dat ze zichzelf met een mesje gaat snijden. Ze krijgt ook suïcidale gedachten.

Na onderzoek wordt er bij Nadia autisme vastgesteld en ze wordt opgenomen in een behandelcentrum voor jongeren met autisme. Ze krijgt een hulphond: Nenna.

Er komt een behandeltraject waarbij Nadia met veel hulpverleners in aanraking komt. Daarbij krijgt ze therapie en gesprekken. Ze gaat door diepe dalen van angst, onbegrip en eenzaamheid.

Met dit boek geeft Nadia openheid over haar psychisch lijden. Daarmee hoopt ze anderen, die ook met angst en paniek tobben, steun en herkenning te bieden.

Het geloof speelt een belangrijke rol in haar leven. Ze luistert ‘s zondags naar de kerkdiensten, maar vaak geeft haar dat te veel prikkels zodat ze de dienst moet afbreken. Heel mooi is het om te lezen hoe ze dit vanuit haar geloof beleeft. Ze laat zien dat ze al biddend houvast en steun zoekt bij de Heere. Hij is het Licht in de donkerheid van haar leven.

Daarmee wil ze ook de lezer in nood wijzen op de hulp die bij Hem te krijgen is.

Ieder hoofdstuk sluit Nadia af met tips hoe je het beste om kunt gaan met de problemen die in het voorgaande stuk beschreven zijn. Daarnaast geeft ze ook de hulpverleners adviezen hoe zij de cliënt het beste kunnen helpen.

Tijdens het lezen van dit boek groeide mijn respect voor de schrijfster omdat ze zo open en eerlijk haar verhaal vertelde.

Het is een waardevol boek, waarvan ik overtuigd ben dat het zijn weg zal vinden naar de lezers.

Nadia heeft een prettige, vlotte schrijfstijl. De woordkeus is eenvoudig.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.