Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17079

Van onschatbare waarde

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Sikkema-Wiersema, Klarine

Christelijk inspiratieboek

Thea Zoeteman

05-07-2017

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Klarine Sikkema laat met haar boek Van onschatbare waarde de lezer een blik in zichzelf werpen. Met Bijbelstudies, praktische opdrachten, overdenkingen en persoonlijke vragen word je bewust gemaakt van de werkelijke waarden in het leven. Voor jezelf, maar ook voor je gezin. Wat wil je je kinderen meegeven in het leven? Durf je als moeder kwetsbaar te zijn? Waaruit kun je kracht putten? Hoe kijk je terug naar de trouwbelofte aan het begin van jullie huwelijk?

De Bijbel wordt hierbij gebruikt als leidraad voor dit boek. Met teksten en Bijbelgedeelten wordt het zelfonderzoek gestimuleerd. Maar het reikt ook aan op welke eenvoudige manieren je de boodschap van de Bijbel het dichtst bij je kinderen kan brengen.

Omdat Klarine ongeneeslijk ziek is, is ze bewuster gaan leven. Iedere dag die ze krijgt, is voor haar waardevol. "Je gaat waarderen wat je op dit moment mag ervaren, ook als het tegenzit.", schrijft ze aan het begin van haar boek.
Door haar veranderde levensomstandigheden, ‘van gezond naar ernstig ziek’, heeft ze een andere, diepere kijk gekregen op het leven. Heel knap van haar dat ze de ‘waarde van het leven’ met het schrijven van dit boek zo dicht bij de lezer kan brengen.

Wat mij getroffen heeft is dat Klarine juist door haar moeilijke levensomstandigheden de waardevolle momenten naar boven weet te halen. Zelf zegt ze hierover: "Het mensenleven kan soms behoorlijk onstuimig zijn. De golven van de zee zijn af en toe torenhoog…dan word ik weer naar de bodem van de zee gesleurd. Maar weet je wat je daar kunt vinden? Parels: een musje dat buiten fluit, de bloem die bloeit, het zonnetje dat schijnt. Ik noem het mijn parelmomenten op de bodem van de zee."

Ook de volgende uitspraak heeft mij geraakt: "De waarde van ons leven wordt niet bepaald door wat we doen, of wie we kennen, maar door wie we zijn."

Het boek is een echte aanrader voor wie de diepere waarden van het leven wil kennen.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:4 Reacties op: Van onschatbare waarde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.