Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Genius, Willem

Roman

Saskia Schouten

02-05-2012

 

BESTEL

Recensie

Uit puinhopen geboren gaat over Willemijn die al van voor haar geboorte ongewenst was door haar moeder, die maar twee kinderen wilde. Haar moeder is nooit een moeder voor haar geweest terwijl haar twee zussen schromelijk verwend werden. Willemijn telde niet mee.

Als hun moeder overlijdt, maken de zussen en zwagers een enorme stennis. Willemijn – die niet is getrouwd – wil met haar zoon Lars een nieuw leven beginnen. Ze heeft de overgebleven spullen, dagboeken van haar moeder een aantekeningen van haar vader, uit haar ouderlijk huis meegenomen. Lars wil weten wie zijn vader is. Het valt Willemijn heel zwaar om hem te vertellen dat ze het niet zeker weet omdat ze het slachtoffer was van een groepsverkrachting. Omdat Willemijns moeder altijd heel negatief over haar dochter heeft gepraat, ook in Lars’ bijzijn, heeft hij heel veel moeite om Willemijn te geloven en kiest hij ervoor om te geloven wat zijn oma en tantes over zijn moeder hebben gezegd. Hij gaat bij Willemijns zus wonen.

Er wordt Willemijn veel duidelijk bij het doorlezen van de aantekeningen van haar vader die wel een echte vader voor haar was en de vaderrol voor Lars op zich nam. Ook haar moeders dagboeken spreken duidelijke taal. Door iemand op zijn werk komt Lars tot het juiste inzicht en hij keert terug naar zijn moeder.

Een aangrijpende roman die is gebaseerd op autobiografische gegevens van meerdere mensen. Er wordt duidelijk hoe diep een verkrachting ingrijpt in het leven van een slachtoffer.

Lees HIER een fragment van Uit puinhopen geboren.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

 

Like en deel deze recensie:2 Reacties op: Uit puinhopen geboren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *