Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Eldredge, John

Theologie

Frea Kroese

03-05-2012

 

BESTEL

Recensie

John Eldredge neemt je mee in zijn manier van met God omgaan als met zijn vader of als met een vriend. Hij beschrijft de levenslessen die hij van God leert bijna op de manier van een dagboek of meer een brief, waarin hij vertelt hoe hij soms worstelt met het maken van onderscheid tussen goed en kwaad, tussen Gods bedoelingen en satans bedoelingen.

Een heel treffend onderscheid vond ik: Als je een gedachte hebt, die je aanklaagt en waarbij jij jezelf gaat verachten, dan moet dat wel van de satan zijn, want het zet je gevangen. Als je een gedachte hebt, waarbij je overtuigd wordt van zonde en je hebt berouw en legt het neer bij het Kruis van Jezus, dan is het van God, want dit maakt je vrij. Erg mooi om te lezen en ook goed om zelf toe te passen.

Overigens is het hele boek bedoeld om zelf aan de slag te gaan met je relatie met God. John merkt ergens op: “We hebben de neiging om overal op in te gaan, in plaats van met God te wandelen.” Je mag handelen vanuit je wandel met God en niet vanuit je geweten of je gevoel, want dan zou je omkomen in je eigen hoeveelheid reacties op de omstandigheden of de mensen om je heen.

John stelt ook de oneerlijkheid van de satan aan de orde. Hij is iemand, die zonder principes handelt en hij maakt gebruik van elke situatie. Het is goed om je dat te realiseren en ook te weten dat door het bloed van Jezus overwinning is over de vijand.

Toch is er een opbouw in het verhaal. John stelt dat als je nog niet gewend bent om met God om te gaan als met je beste Vriend, dat je begint met een kleine vraag aan God te stellen. God houdt ervan als je met vragen naar Hem toekomt. Hij wil ons graag helpen en leiden. Het mooiste van Johns boek vind ik dat God zo verrassend is in zijn antwoorden aan John. God helpt hem door zijn leiding om naar de diepere problemen in zijn hart te kijken en dingen bij God te brengen. God helpt John om te zien wat de ingesleten leugens in zijn leven zijn en die te vervangen door de waarheid van God. God houdt van je, Hij gunt je zijn grote liefde en vrede en vreugde van harte. En soms gaat dat door een tijd van moeite en afhankelijkheid heen.

Een heel mooi boek en zeker een boek om toe te passen in je eigen leven.

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *