Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09024

Twee bestemmingen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Musser, Elizabeth

Christelijke roman

Saskia Schouten

30-05-2009

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Deel 3 van de trilogie over de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog.

Dit deel speelt zich ruim dertig jaar later af. Ophélie Duchemin, docente Franse literatuur, geeft onderdak aan de jonge Algerijnse studente Rislène. Zij heeft het heel moeilijk omdat ze christen geworden is en uit een moslimgezin komt. Dan neemt haar familie haar mee naar Algerije om haar zieke oma te bezoeken. Daar aangekomen, blijkt dat oma niet ziek is, maar dat ze om een andere reden is meegenomen naar Algerije... Ze raakt in een uitzichtloze situatie.

In Montpellier zet de dakloze dokter Ceb zich volledig in voor de zwervers. Hij ontmoet Ophélie die zijn jeugdvriendin was. Door haar komt zijn dramatische verleden - dat hij aan het verdringen is - weer naar boven. Ophélie heeft gevoelens voor hem, maar ook Dominique - een straatadvocaat - laat haar niet koud.

Een indringende roman. Het straatleven wordt duidelijk omschreven en de gruwelijkheden van de oorlog in Algerije. Het evangelie komt duidelijk naar voren. Heel ontroerend is het om te lezen dat in Algerije kiest een moslimterrorist voor Jezus kiest.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.