Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09025

Sluier van vuur

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schalesky, Marlo

Christelijke roman

Aritha Vermeulen

03-06-2009

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Marlo Schalesky is de auteur van zeven boeken, waarvan er één in het Nederlands vertaald is. Ze woont met haar man en vijf jonge kinderen in centraal Californië. Deze schrijfster wil haar lezers bemoedigen met verhalen, die laten zien dat God kracht geeft in moeilijke omstandigheden.

Sluier van vuur is een historische roman over de enorme vuurstorm, die over het stadje Hinckly raast. Coupeuse Nola Hanson probeert met haar 12 jaar oude dochtertje Ellie te ontsnappen in de richting van de trein die ze hoort aankomen. Op het nippertje lukt het haar om Ellie in een rijdende wagon te duwen. Arla Anderson neemt de zorg voor het meisje op zich. Al is het alleen al om haar schuld af te lossen tegenover haar eigen dochter Rakel.

Niemand is hetzelfde na de ramp. Er wordt getreurd om het verlies van geliefden. Zonde en schuldgevoelens blijven rondspoken.

Ik kijk omhoog naar de bewolkte lucht. God, waarom hebt U mij verlaten? Wat heb ik misdaan dat U me zo kwelt. Wat heb ik gedaan dat ik zoveel kwaad moet verdragen?... Ik sluit mijn ogen en herken de waarheid. Ik weet nu wie ik ben. Ik ben Ezau. De niet-uitverkorene. Ik ben Ezau, achter een masker van pijn.

Terwijl zijn stadsgenoten worstelen met het 'waarom' van de ramp, is Lars Jensen blij met de ramp. Hij kan zijn geluk niet op wanneer hij de lichamen identificeert van twee mensen, die als enige op de hoogte waren van zijn duistere geheimen. Eindelijk kan hij beginnen met het leven dat hij altijd heeft gewild. Tijdens de wederopbouw van het stadje ontstaat er echter een onrust: In de heuvels zou een ernstig verbrand slachtoffer rondzwerven. En op een cruciaal moment duikt 'dit monster' op...samen met de waarheid, die Lars Jensen zo vreest.

Sluier van vuur is een meeslepend verhaal met een historische achtergrond. Het mooie van dit boek is dat het je tot de laatste bladzijde in spanning houdt. Wie is het ernstig verbrande slachtoffer? Wint de leugen het of komt er ruimte voor verzoening? Dit boek is bijzonder geschikt voor iedereen die houdt van verhalen met een historische achtergrond. Het enige minpuntje is de hoeveelheid bijfiguren. Soms houd je ze niet meer uit elkaar.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.