Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17036

tulpenfeest

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Berg, Greetje van den

Psychologische roman

Saskia Schouten

20-04-2017

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De tweeling Iris en Mirte deelt alles met elkaar. Mirtes jongste dochter Lilianne heeft het syndroom van Down. Elk jaar wordt haar verjaardag met de hele familie in de boerenschuur van Iris gevierd.
Mirtes man Harald speelt mee in een loterij. Mirte is het daar niet mee eens, omdat het elke maand geld kost. Dan wint Harald de hoofdprijs.

Ze gaan verhuizen naar een groter huis en kopen een nieuwe auto. Iris is vreselijk jaloers op haar zus. Ze wil geld lenen en Mirte schenkt het haar. Daar is Simon, Iris’ man het niet mee eens en hij wil het geld per se terugbetalen. Dan gaan de zussen met hun moeder Frida een weekje naar Limburg. Door Iris’ jaloezie escaleert het tussen haar en Mirte. Ze vertrekt voortijdig en wil geen contact meer met Mirte.

Hoe het kan gaan als je de loterij wint… Hoewel Mirte en Harald behalve de grote aankopen normaal blijven leven, kan zus Iris er niet mee overweg. Het is boeiend om te lezen wat het met mensen doet als er een grote geldprijs wordt gewonnen. Het karakter Lilianne is mooi uitgewerkt. De lezer krijgt een goede indruk van de moeilijkheden en ook de vreugde die het hebben van een kind met het syndroom van Down met zich meebrengt.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.